Läkarintyg

Läkarintyg

Bråttom med läkarintyg avseende högre körkortsbehörigheter eller taxiförarlegitimation?

Inga problem, det fixar vi, ring vår öppna telefonlinje 0911-10771 och boka tid!

Vår läkare fyller i intyg för högre körkortsbehörighet (C,D,taxi) digitalt. Vi utfärdar också diabetesintyg till Transportstyrelsen såvida du inte har insulinbehandling. Det digitala läkarintyget skickas krypterat i ett slutet system och uppfyller de krav som ställs på säkerhet och sekretess för elektronisk överföring av information. Det innebär att bara läkare, du som sökande och Transportstyrelsen kan se intyget. Vi utfärdar också intyg för sömnapnésyndrom till Transportstyrelsen.

Vi är certifierade för allehanda friskintyg, lastbil, buss och taxikort, flyg medical klass 2, fritidsdykning, lokförare, läkarutlåtande för personförsäkring (liv, pension, kompanjon), bilsport , motorcykel och snöskoter (SVEMO), travlicens, sjöfolk och offshorearbete.

Oavsett vilken hälsocentral du tillhör/är listad på (landstingsägd eller privat) så kan du ordna ditt intyg hos oss!

En synundersökning får inte vara äldre än 2 månader. Är ditt optikerrecept äldre än två månader gör vi en ny synundersökning hos oss, det ingår i priset för intyget. Har du linser råder vi dig att ta med linsvätska och förvaringsbox eftersom Transportstyrelsen kräver att din syn testas även utan linser.

Vi utfärdar alla tänkbara friskintyg även de som kräver arbets EKG

Körkort (C,D,taxi), synintyg (BE eller förnyelse av C, D, taxi om du är < 45 år) nyanställning, utlandsjobb, olika lagstadgade medicinska kontroller och tjänstbarhetssintyg  tex rök- och kemdykning, dykeriarbete, härdplast (arbete med allergiframkallande kemiska ämnen), fibrosframkallande damm (ex. stendamm/kvarts, asbest), bly, kadmium, mast & stolparbete (klättring med stor nivåskillnad), nattarbete, järnvägsarbete, lokförare, offshore, sjöfolk, Vår läkare är även certifierad flygläkare klass 2 och dykläkare (EDTC-behörig) för sportdykning. Han utfärdar även läkarutlåtande om hälsotillstånd till försäkringsbolag*, t.ex. ansökan om pension-, liv- eller kompanjonförsäkring.

Vi utfärdar också Intyg till försäkringsbolag t.ex. efter kroppsskada el. olycksfall, så kallat invaliditetsintyg som betalas av försäkringsbolaget.

När det gäller intyg för att intyga att du är sjuk som du behöver till exempel Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen eller Kommunen ska du i stället vända dig till den hälsocentral du är listad på eller den vårdgivare du senast haft kontakt med i ärendet.